//

Όμηρος και Κακόμοιρος

266 προβολές
3 λεπτά ανάγνωσης

Πολλές είναι οι διαφορές μεταξύ του αρχαίου και του σύγχρονου Οδυσσέα… Καταρχήν, άλλο πολυμήχανος και άλλο πολιτικός μηχανικός. Μετά, ο Οδυσσέας πριν ξεκινήσει το ταξίδι του για την Ιθάκη, κατόρθωσε με το πανούργο σχέδιό του να κάψει την Τροία. Ο Αλέξης πριν ξεκινήσει το ταξίδι του για την Ιθάκη, δεν κατόρθωσε να κάψει τα μνημόνια, αφού δεν είχε κανένα σχέδιο .

Ο Οδυσσέας τύφλωσε τον Πολύφημο και έσωσε τους συντρόφους του, ο Αλέξης τύφλωσε τους συντρόφους του και έσωσε τις Πολυεθνικές.

Ο Οδυσσέας παρόλο που άκουσε το τραγούδι των Σειρήνων δεν άλλαξε πορεία, ο Αλέξης άλλαξε πορεία μόλις άκουσε τις πρώτες νότες.

Ο Οδυσσέας απαγόρευσε στους άντρες του να φάνε λωτούς, για να μη ξεχάσουνε τα πάντα, ο Αλέξης νομιμοποιεί τη φούντα για να ξεχάσουμε τα πάντα.

Ο Οδυσσέας πίστευε στους Θεούς και κάποιοι από αυτούς τον βοήθησαν, ο Αλέξης δεν έχει το Θεό του, ούτε περιμένει κάποια βοήθεια από Αυτόν.

Το μόνο κοινό τους είναι πως τελικά ο Οδυσσέας ήταν ο μόνος που γλίτωσε, αφού όλους τους υπόλοιπους τους έφαγαν η Σκύλλα και η Χάρυβδη, όπως θα συμβεί και με όλους εμάς που θα μας φάνε η Μέρκελ και η Λαγκάρντ!