/

Σημεία και τέρατα!

679 προβολές
6 λεπτά ανάγνωσης

Από την Ευαγγελία Γατσωτή (μέλος του θεατρικού συλλόγου «Διόνυσος» λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

Την αυλαία του 32ου φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου επρόκειτο να ανοίξει την Πέμπτη 16/9 ο Ναξιακός θεατρικός σύλλογος Διόνυσος αλλά… επήανε οι αθρώποι να παίξουνε και δεν εβρήκανε ούτε κουρτινάκι για παρμπρίζ….!
Μια σκηνή-γιαπί τσοι περίμενενε στην αυλή των Ουρσουλινώ… και νιώσανε έτσι μια θλίψη… λες και θωρούσανε το εικοστό τωνε ξενοδοχείο ατέλειωτο με τσοι κολώνες στην αρχή τση σεζόν…! (την παρομοίωση αυτή χρησιμοποιώ για να καταλάβει ο μέσος αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος το μέγεθος του πόνου)
Μολαταύτα, παρά ταύτα, ο Δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων δήλωσε πως η παράσταση θα διεξαχθεί κανονικά και χτυπώντας το μακρύ χέρι του σαν άλλος καραγκιόζης, έστειλε δυο εργάτες-κολλητήρια να κολλήσουνε κάτι τάβλες με τσίχλα uhu τελευταία στιγμή…
Αγανακτισμένοι οι ερασιτέχνες ηθοποιοί, αρνήθηκαν να παίξουν πάνω στην ετοιμόρροπη σκηνή, επειδή φοβήθηκαν μην σπάσει κάνα ξύλο και πέσουν και χλαμπανιαστούν και βρεθούν πιο χαμηλά απ’ την αξιοπρέπεια του Δήμου.
Ωστόσο-πάλι καλά-προτάθηκε εγκαίρως μια αποτελεσματική λύση για το πρόβλημα: να γίνει η παράσταση παράλληλα με τις τεχνικές εργασίες και να στέκεται, λέει, ένας υπεύθυνος μπάστακας στην πόρτα και να μοιράζει στους θεατές μάσκες οξυγονοκόλλησης!
Επιπλέον, όποιος είναι μάστορας θα πρέπει να το δηλώνει στην είσοδο και να βαστά μαζί ντου προαιρετικά, βίδες και κατσαβίδια!
Με τα τούτα και με τα ‘κείνα, γίνεται, στο πιτς-φυτίλι, μια παράσταση μούρλια! με αλφάδια, μέτρα και πολλή φαντασία!
Υστερόγραφο: Για το ξεφωνημένο σημερινό χάλι, ένας τοπικός παράγοντας συνονόματος με μια περούκα σγουρή που φοράω στην παράσταση, δήλωσε: «Μη ρωτάς που θα πάει και τι θα γίνει, αν το θες, παίρνω όλη την ευθύνη.» και δεν βρέθηκε μία όμοιά του αμοιβάδα να του πει ότι αυτά τα λες μόνο όταν είσαι ο Γιώργος Καραδήμος και βγάζεις καινούργιο singlάκι, ΌΧΙ όταν είσαι αντιδήμαρχος πολιτισμού!
ΑΧ ΞΑΛΑΦΡΩΣΑ!!!!