Πόσο πληρώνουμε το αργά;

277 προβολές
4 λεπτά ανάγνωσης

Προ λίγων ωρών η κοινότητα Νάξου ανέβασε στο facebook ένα βίντεο που έδειχνε την άφιξη των ναυαγοσωστών στο νησί μας, με τον τίτλο: κάλιο αργά παρά ποτέ! Πρέπει σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό να πανηγυρίζουμε επειδή αποφύγαμε τα χειρότερα, δηλαδή το ποτέ!… Τρομακτική σκέψη αφού είναι άξιοι για το ποτέ, αλλά προφανώς υπερέβαλαν εαυτούς για να καταφέρουν το …αργά!!!

Τώρα όσο αφορά τους πανηγυρισμούς, θα πρέπει η δημοτική αρχή να μας εξηγήσει αν είναι λόγος να πανηγυρίζουμε ή αυτοί είναι για τα πανηγύρια αφού το Λιμεναρχείο Νάξου, όπως είναι υποχρεωμένο από το νόμο, έχει ήδη επιβάλει πρόστιμα στο δήμο για την αργοπορία του! Αναλυτικά το πρόστιμο είναι 2000 ευρώ ανά ημέρα, επί τον αριθμό των παραλιών, επί τις ημέρες που δεν είχαμε ναυαγοσώστες!

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό έχουμε 2000 ευρώ επί 6 παραλίες, επί 18 ημέρες (από 22 Ιουνίου μέχρι και σήμερα), οπότε το σύνολο είναι πάνω από 200.000 ευρώ σε πρόστιμα!!!
Τεράστιο ποσό, επειδή οι της δημοτικής αρχής, ενεργούν αργά με αποτέλεσμα να το πληρώνουμε εμείς αδρά! Και να φανταστείτε ότι πριν λίγες μέρες δήλωναν ότι δεν έχουν χρήματα στο δήμο να αγοράσουν φίλτρο νερού στο Σκαδό ή να μας εξοικονομήσουν νερό για φέτος!!!!

Αλλά να γνωρίζουν οι άρχοντες ότι κι εμείς κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουμε την κακοδιαχείριση που κάνουν, έστω και αργά, που είναι καλύτερα από το ποτέ!!!!