/

Προσοχή στα πυροτεχνήματα!

345 προβολές
3 λεπτά ανάγνωσης

«Η Νάξος σήμερα γιορτάζει και τιμά τη μνήμη του Νάξιου Αγίου Νικοδήμου του Αγειορίτη! Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, δεν θα πραγματοποιηθεί η περιφορά της εικόνας του Αγίου. Ο Δήμος μας θα συμβάλει κι εφέτος στη γιορτή με την καθιερωμένη ρίψη πυροτεχνημάτων, στην παραλία της Χώρας, την Τετάρτη στις 22:00, ολοκληρώνοντας με λαμπρότητα τον εορτασμό!» έγραψε ο δήμαρχος στο facebook.

Tα πυροτεχνήματα είναι αυτά που προσδίδουν λαμπρότητα στον εορτασμό, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νάξου, και όχι η λαμπρότητα του ίδιου του Αγίου, ούτε η περιφορά της εικόνας του, ούτε η άφιξη των πολεμικών πλοίων που έρχονταν παλιότερα στο νησί μας για να αποδώσουν τιμές!

Όσο για το πλήθος των πιστών που κάθε χρόνο τέτοια μέρα μαζεύονται κατά χιλιάδες στην παραλία, αυτοί φέτος θα μαζευτούν, όχι για να συμμετέχουν στη λειτουργία ή την περιφορά, αλλά για να δουν τα πυροτεχνήματα! Όρθιοι και ο ένας δίπλα στον άλλο να αναφωνούν: «ωωωωω!» και «αααααα!» αποτελώντας έτσι εστίες υπερμετάδοσης του ιού!

Για αυτό το λόγο τα πυροτεχνήματα της παραπάνω εικόνας, για όσους δεν το πρόσεξαν, είναι ο ίδιος ο κορωνοιός!!!