//

Προς κύριο Λιμενάρχη (ενταύθα)

308 προβολές
5 λεπτά ανάγνωσης

Κύριε Ακουμιανάκη, θέλω να σας εκφράσω τον αμέριστο θαυμασμό μου για το έργο σας από την μέρα που αναλάβατε τα καθήκοντά σας, μέχρι και σήμερα. Πρώτη φορά στο νησί μας κάποιος υπεύθυνος εφαρμόζει το νόμο και μάλιστα χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις!…

Όμως θα ήθελα να σας εκφράσω και την απογοήτευση μου για την δήλωσή σας: «Είναι κρίμα για τη Νάξο που δεν έγινε το λιμάνι!» Λέτε κρίμα που δεν έγινε το λιμάνι, κύριε λιμενάρχη, αλλά ο λόγος που δεν έγινε το λιμάνι ήταν ότι, αν γινόταν, θα ήταν κρίμα για την παραλία του Αγίου Γεωργίου (όπου θα γινόταν λιμάνι για επικίνδυνα φορτία!) θα ήταν κρίμα για το αρχαίο λιμάνι (που θα καλυπτόταν από τόνους μπετόν!) και κρίμα για τον ιστό και την αισθητική της πόλης.

Κρίμα επίσης θα ήταν, αν γινόταν το λιμάνι, όλος ο κόσμος που θα ταλαιπωρούνταν στριμωγμένος στα αυτοκίνητά του περιμένοντας να περάσει από την στροφή του φαρμακείου Δελλαρόκα, κρίμα θα ήταν για τους πεζούς που θα κινδύνευαν να πατηθούν από τα αυτοκίνητα, κατά την προσπάθειά τους να περάσουν από τη διάβαση!

Όλα αυτά κύριε Ακουμιανάκη, τα έλαβε υπόψη του το Συμβούλιο της Επικρατείας και απεφάνθη πως το λιμάνι δεν πρέπει να γίνει, αποδίδοντας έτσι δικαιοσύνη. Τώρα ελπίζω να καταλαβαίνετε πως η φράση σας κρίμα που δεν έγινε το λιμάνι ήταν λάθος, αφού αν γινόταν, σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο της χώρας θα ήταν άδικο!

Το μεγάλο κρίμα είναι ότι κανένας δήμαρχος και καμία δημοτική αρχή δεν έκανε απολύτως τίποτα για να αποκτήσουμε ένα νέο λιμάνι, κάπου αλλού, όπως αποφάσισε πριν από τόσα χρόνια το ΣτΕ!

Κλείνοντας θα ήθελα να σας προτρέψω να συνεχίσετε να εφαρμόζετε πιστά το νόμο και να αφιερώσετε λίγο χρόνο να σκεφτείτε τη φράση: φύγε από το άδικο, να μη σε βρει το κρίμα!