/

Είναι ο Θεός φασίστας;

271 προβολές
4 λεπτά ανάγνωσης

Πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρουν οι πρόσφατες δηλώσεις του αγίου πατέρα Αμβρόσιου αναφορικά με την κατάρα του Θεού που έστειλε φωτιά να μας κάψει, επειδή έχουμε αριστερό και άθεο πρωθυπουργό.

Ας αρχίσουμε με το πολιτικό ερώτημα, αν ο Θεός «εντάσσεται» σε αντίθετο πολιτικό χώρο από τον αριστερό, τότε που ακριβώς τοποθετείται πολιτικά ο χώρος αυτός; Προφανώς και το ερώτημα είναι αδύνατο να απαντηθεί από θρησκευτικής άποψης, αφού ο Θεός δεν εντάσσεται σε χώρους, όντας πανταχού παρόν.

Όλα τα υπόλοιπα ερωτήματα μπορεί να τα απαντήσει ο ίδιος ο Αμβρόσιος, αφού οι απαντήσεις τους βρίσκονται στο νου του. Μπορεί δηλαδή ο Αμβρόσιος να έχει πλάσει στο νου του τον Θεό σαν φασίστα που μπορεί άμα θέλει να πάρει τη ζωή σε εκατοντάδες αθώους μόνο και μόνο για να αποδείξει την ύπαρξή του σε ένα άθεο.

Μπορεί δηλαδή ο παράδεισος, έτσι όπως τον έχει κατά νου ο Αμβρόσιος, να είναι γεμάτος με δολοφόνους, με τους οπαδούς του Χίτλερ, των Κου Κλουξ Κλαν, και των κυνηγών μαγισσών και ομοφυλοφίλων. Κι εκεί να τον περιμένει το ρεζερβέ του πρώτο τραπέζι πίστα.

Και το σημαντικότερο, ο Αμβρόσιος έχει στο νου του, ότι αυτός είναι ο καλός, αυτός λέει την αλήθεια και για αυτό έχει και το Θεό βοήθεια.

Ε και λίγο τη βοήθεια της δικαιοσύνης που δεν τον καταδικάζει και λίγο της Ιεράς Συνόδου που δεν τον ξυρίζει…  καθώς κοντά στο νου κι η γνώση…