/

Αν έχεις γνώση διάβαινε!

229 προβολές
3 λεπτά ανάγνωσης

Η κοινότητα της Χώρας ανέβασε στο λογαριασμό της στο facebook φωτογραφίες με τις διαβάσεις πεζών που φτιάχνονται, γράφοντας χαρακτηριστικά πως οι διαγραμμίσεις γίνονται με νέας τεχνολογίας υλικά!… Μιας και γίνεται λόγος στα υλικά θα πρέπει να αναρωτηθούν αν τα υλικά, έστω και νέας τεχνολογίας, είναι σημαντικότερα από το αποτέλεσμα της χρήσης των.

Τουτέστιν σε διαβάσεις πεζών που κανείς, ούτε οδηγοί ούτε πεζοί, σέβονται, ποιο ρόλο παίζουν τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένες; Αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί τη δημοτική αρχή είναι να δημιουργήσει διαβάσεις που να δικαιολογούν το λόγο ύπαρξής τους και να γίνονται σεβαστές από όλους.

Παραπάνω βλέπετε μια διάβαση πεζών φτιαγμένη όχι με υλικά τελευταίας τεχνολογίας, αλλά με τέτοιο τρόπο που να εφιστά την προσοχή οδηγών και πεζών. Θα μπορούσαν επίσης οι διαβάσεις να γίνονται με χρώματα και σχέδια, συμβάλλοντας έτσι στον εξωραϊσμό του δρόμου σπάζοντας το μουντό του γκρι χρώμα.
Τα παραπάνω τα καταθέτω με σκοπό η κοινότητα της Χώρας να πάρει την ιδέα και στο μέλλον να την εφαρμόσει. Δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά!…