/

Ώρα Νάξου μεσάνυχτα!

327 προβολές
4 λεπτά ανάγνωσης

Στo πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ρroject island connect η Εταιρεία ΕΝΤΡΟΠΙΑ σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων παρουσίασαν το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της πρώην Σχολής των Ουρσουλίνων στη Χώρα, την παράσταση «Δοκιμή Κάρμεν», μια μελέτη πάνω στη σύμμειξη του ρεμπέτικου «Ο Αντώνης ο βαρκάρης» με το αντίστοιχο αυθεντικό ισπανικό τραγούδι της εποχής, αναζητώντας μια νέα φόρμα στη Νάξο επηρεασμένοι από τη φυσιογνωμία και το ιδιαίτερο στίγμα του νησιού.

Ο Δήμος Νάξου και ο αρμόδιος για τον πολιτισμό αντιδήμαρχος ενημέρωσε για την παράσταση το ναξιακό κοινό μέσω του facebook, λίγες ώρες πριν την έναρξη, με αποτέλεσμα ελάχιστοι να παραβρεθούν! Μάλιστα από πλευράς δημοτικής αρχής βρέθηκε στην παράσταση μόνο η σύμβουλος πολιτισμού, ίσως για να δικαιολογήσει το μισθό που παίρνει, ίσως για να δικαιολογήσει την παντελή απουσία της δημοτικής αρχής στη συνδιοργάνωση!

Γεγονός είναι πως η λίστα με τις τραγικές αποτυχίες στα θέματα του πολιτισμού ολοένα και μεγαλώνει! Πανελλήνιο κράξιμο για το όνομα του Γλέζου, αποτυχία διοργάνωσης των παραστάσεων των θεατρικών συλλόγων Αιγαίου κάνουν τη Νάξο να δείχνει πολύ μικρή και πολύ φτωχή. Κάτι που βολεύει τους δημοτικούς άρχοντες αφού το μικρή και φτωχή είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους!…