Η ιδέα βρήκε τόπο για να υλοποιηθεί…

304 προβολές
4 λεπτά ανάγνωσης

Και μάλιστα η ιδέα για τον καλλωπισμό των εγκαταλειμμένων κτηρίων βρήκε τον καταλληλότερο τόπο για να υλοποιηθεί. Αυτός είναι ο Καλόξυλος, το πανέμορφο χωριό, που έχει χαρακτηριστεί από το 1988 παραδοσιακός οικισμός!

Όσο για την εικαστική παρέμβαση που έγινε στο κτήριο, που παλιά ήταν σχοινάδικο, δεν θα μπορούσε να μην είναι συμβατή με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και να μη σεβαστεί την παράδοση και την ταυτότητα του χωριού.

Σκοπός της παρέμβασης ήταν όχι μόνο να αναδειχτεί το κτήριο, αλλά και το λαογραφικό μουσείο, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, το οποίο έχει ανακηρυχτεί ως το πλουσιότερο λαογραφικό μουσείο των Κυκλάδων! Μάλιστα κομμάτια του μουσείου, μετά την ευγενή χορηγία του ιδρυτή του μουσείου Φλώριου Χωριανόπουλου, κοσμούν το ζωγραφικό πίνακα που δημιουργήθηκε.

Προσωπικά νοιώθω μεγάλη ικανοποίηση για το τελικό αποτέλεσμα και η ικανοποίηση μου είναι μεγάλη, γιατί την μεγάλωσε η ικανοποίηση που εξέφρασαν οι κάτοικοι του Καλόξυλου. Εκτός λοιπόν του φίλου Φλώριου, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους κατοίκους του χωριού για την υποστήριξη, αλλά και τη συμβολή τους στην διατήρηση του ιδιαίτερης πολιτισμικής αξίας του χωριού τους.

Το βέβαιο είναι ότι θα υπάρχει και συνέχεια…
Να σώσουμε οτιδήποτε κι αν σώζεται!